Get Adobe Flash player

URNIK PREDSTAV

 

 

SPLOŠNE INFORMACIJE: 041 444 292 (Marjan) ali 041 482 130 (Tonček) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 


URNIK PREDSTAV

 

 

Zaporedna številka predstave

naslov

datum

dan

ura

kraj 

 dvorana

 cena odrasli

cena otroci 

inf. in predprodaja vstopnic 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPLOŠNE INFORMACIJE: 041 444 292 (Marjan) ali 041 482 130 (Tonček) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

 

 

NI  LAHKO  BITI  ŽENSKA

 

KOMEDIJA


 

Kratka vsebina: Mož Andrej (Tonček Žumbar) nikakor ne more najti prave službe zato ga žena Nežka (Danica Cvetko)  vsak dan priganja k iskanju le-te. Nekega dne ga pritegne zanimiv oglas inovativne svetovalne agencije, ki pa sprejema samo ženske. V želji, da bi službo dobil, na razgovor pride kot »Lizika«.  Razgovor med šefom Petrom in kandidatko Liziko je izjemno zabaven. Gledalcem prinese veliko zdravega smeha, Andreju pa službo svetovalke Lizike, za katero žena Nežka seveda ne ve. Glavni junak je tako doma Andrej, v službi pa Lizika. Da ni lahko biti ženska, zdaj spoznava na lastni koži.

 

Nekega dne na priporočilo nove sosede Marije v agencijo pride Andrejeva žena Nežka.  Ta se Liziki popolnoma odpre in mož nehote izve skrite podrobnosti iz njunega zakonskega življenja. To pa je seveda zelo zabavno in gledalci se ob tem od srca nasmejijo.

 

Zgodba se zaplete, ko Nežka svetovalko Liziko povabi k sebi domov. Hčerka Lucija v istem času pripelje domov novega prijatelja, ki pa ni nihče drug kot Lizikin šef Peter. Zdaj je Andrej  v veliki zagati. Bo zmogel igrati Andreja in Liziko hkrati? Če ga razkrinkajo, bo ostal brez dobre službe in še brez družine. Ker nič od tega ne bi rad izgubil, mora igrati oboje. Mu bo uspelo? Odgovor je v simpatični zgodbi, ki je poučna in predvsem zabavna. Ob nenehnih transformacijah spola, duhovitih dialogih in zapletih na odru se boste izjemno zabavali.SREČEN  ZAKON  

KOMEDIJA

 

Kratka vsebina:

 

Zgodba prikazuje en dan življenja običajnega zakonskega para, ki je po 20-ih letih zakona naveličan skupnega življenja in si oba želita sprememb. Začne se v postelji sredi noči. Žena ne more spati, ker mož smrči in ga s komolcem večkrat zbudi.  Mož zato godrnja in sredi noči se začne zabavni prepir, ob katerem se boste od srca nasmejali, hkrati pa tudi spoznali, kdo nosi hlače v hiši.

 

Jutro prinese dogodke, ki bodo obema spremenili življenje. Ob teh naključnih dogodkih vsak po svoje premlevata, kakšno bi bilo življenje v »svobodi«. Ob monologih žene in potem še moža, ko vsak zase razgaljata slabosti svojega partnerja, boste pokali od smeha.

 

Zgodba se konča zvečer, ko drug drugemu priznata svoje misli. Bosta torej nadaljevala življenje vsak po svoje in užila osebno svobodo ali pa bosta spoznala, da je njuna največja svoboda in privilegij prav to, da sta skupaj? Bomo videli…. Vsekakor se boste do končnega razpleta od srca nasmejali.

 

Komedija, ki traja 80 minut, je primerna za vse starostne skupine in prinaša veliko zabavnih resnic o skupnem življenju. Prav temu se boste od srca nasmejali. Zlato pravilo smeha namreč je, da se najraje in najbolj nasmejimo tistemu, za kar globoko v sebi vemo, da drži kot pribito. In zakaj bi se drugi smejali vam? Raje se vi nasmejte drugim.  

Igrata: Tonček Žumbar in Danica Cvetko

 

 

CILIKA  in  DRAŠEK

noro hecna komedija

februar, 2016

 

Nekaj besed iz vsebine. Cilika  je preprosta prleška deklina, stara blizu 50 let, še samska in živi skupaj z očetom. Ker leta ne čakajo, bi rada na vsak način dobila Drašeka, haloškega pubeca. Drašek je neroden in sramežljiv, pa še žensk se boji. Njegovi preprosti komiki se ljudje iz srca nasmejijo.  Zgodba se začne z njunim srečanjem, kjer se večkrat spreta in prav tolikokrat pobotata, dokler vendarle ne zagori ogenj ljubezni. Ob njunem načinu osvajanja se gledalci izjemno zabavajo.

Zgodba se komično še bolj zaplete, ko Drašek obišče Ciliko na njenem domu. Tu naleti na njenega čudnega očeta.  »Oča« se želi Drašeka na vsak način znebiti, vendar Drašek se ne da. Njuna »borba« gledalce izjemno zabava in le redki so trenutki brez smeha.

Komični zaplet doseže vrhunec, ko se pojavi še Katika Prdulja, starejša prleška deklina, ki trdi, da je Drašek njen dečko in ga želi odpeljati. Katika prinese v zgodbo novo vedrino in polno mero humorja. Ker Cilika Drašeka ne da, Katiki ne ostane drugega kot da …. No ja, bomo videli.

Komedija ima tri dejanja in z odmori vred traja uro in pol. Vsebina je zelo preprosta in vsakdanja. V njej najdemo izjemno veliko »štosov«, ki se jim od srca nasmejimo. Lahko pa jih koristno uporabimo tudi v vsakdanjem življenju.  V povprečju se gledalci na predstavi odpeljejo v smeh kar 200 krat, torej vsakih 25 sekund. Ne verjamete? Preverite!

Informacije: 041 482 130 (Tonček) ali 041 444 292 (Marjan) ali (02) 71 98 152 (Marta).    

Smeh je zdravilo.    Pridite!    Zdravila bo v izobilju.   

VABLJENI!

Predstava traja uro in pol. 

 

 

 

 

ROŽE  ZA  PEPCO

KOMEDIJA - premiera 19.2.2015

 

 

 

Zgodba v komediji Rože za Pepco na zabaven način govori o ljubezni in upanju. Osrednja junakinja je Tončka, preprosta ženska srednjih let. Živi sama, saj je njen mož pred 20-timi leti skrivnostno izginil.  Pred kratkim je prišla čistit v pisarno Zavoda za zaposlovanje.  Pepca, ki je vodja te pisarne, nove čistilke ne mara in ima do nje zaničevalen odnos. Toda Tončka se ne da in se ji postavi po robu. Njune številne, na videz konfliktne situacije, so zabavne in polne humorja.  Tudi do mlade praktikantke Tinke je Pepca osorna. Le hišnik Franc je pri Pepci dobro zapisan in to le zato, ker pozna skrivnost iz njenega življenja.  

Ko zaposleni odidejo in pisarna sameva, pa vanjo prihaja skrivnosten obiskovalec Ivan. Že nekaj let ima v tej pisarni varno skrivališče in prebivališče. Nekega dne pa ga v pisarni slučajno zaloti Polonca, mlada in sveže izšolana medicinska sestra, ki že dlje časa neuspešno  išče službo. Ivan je v veliki zadregi, zato se izdaja za Pepco. To pa prinaša veliko smeha in zabave. Smeh se še stopnjuje, ko ju pri tem zaloti Tončka, ki v Ivanu prepozna svojega pogrešanega moža. Ivan ponovno izgine, ostane pa vprašanje ali je Ivan Pepca ali obratno. Dogajanje, ki sledi, prinaša še več smeha in zabave. Kdo je torej kdo in kakšne skrivnosti imajo vse vpletene osebe? Odgovor boste izvedeli ob ogledu komedije Rože za Pepco.

Poleg napete zgodbe Vas torej čaka obilo zabave, komičnih situacij in zdravega smeha. Skupaj z glavno junakinjo Tončko boste podoživeli njeno nenavadno ljubezensko zgodbo, ob kateri se boste od srca nasmejali in morda tudi od srca raznežili.

 

Življenjski optimizem, pogum in milina osrednje junakinje, Vam bodo legli v srce in njene nenavadne zgodbe ne boste tako kmalu pozabili.  Še dolgo bo z Vami. Ob spominu na njo bo vedno znova zacvetelo vaše srce. Tako kot za Vas cvetijo naše Rože za Pepco.

Predstava traja uro in pol. 

 

 

 


  

 

VSEBINA KOMEDIJ TAŠČA.com 1, 2,  in  .

DOLŽINA VSAKE PREDSTAVE JE PRIBLIŽNO URO IN POL!

 

Komedijo Tašča.com sestavlja več delov. Vsak del je enovita celota. Gledalec torej lahko gleda vsak del zase, četudi ni videl ostalih. Vsebina vseh delov v nizu komedij Tašča.com govori o družini Prepih, ki jo sestavljajo mama Marica, njen mož Franci ter najstniški hčerki Julija in Nika. Družina živi običajno mestno življenje v enem od mariborskih stanovanjskih blokov. Zaradi spleta okoliščin se k njim preseli ženina mama, torej moževa tašča oziroma dekličina babica Jula iz Prlekije.


IGRALCI: Danica Cvetko, Tonček Žumbar, Janja Cvetko, Ivan Lah, Anja Cvetko, Tina Žumbar in Tomi Cvetko. 

 

 Kratek opis vsebin si lahko ogledate spodaj s klikom na želeno predstavo.

Babica Jula se iz dežele preseli k hčerki v blok. Prihaja iz Prlekije in ni navajena na mestno in blokovsko življenje. Hkrati pa je »namazana z raznimi žavbami« in se ne pusti ugnati vsakemu. Ob zgodah in nezgodah med zetom in taščo, kjer praviloma kratko potegne prav zet, se boste do solz nasmejali.

V spodnjem stanovanju živi starejši sosed Hanzek, ki rad pride na obisk k novi sosedi. Med njima se prižiga ogenj jesenske ljubezni. Ob neobičajni intimni ljubezenski izpovedi dveh ostarelih vdovcev se boste od srca nasmejali.

Še posebej pa boste uživali in se nasmejali ob babičini pripovedi, ko vnukinjama opisuje čas njene mladosti – zabava, prva ljubezen, načini in oblike takratnih elektronskih sporočil, iskanje sreče v revščini, ljubezen med brati in sestrami…. Ob nostalgiji na čas minule mladosti se marsikateremu starejšemu gledalcu za trenutek orosi oko. Hkrati pa vliva pogum in upanje, da za ljubezen nikoli ni prepozno.

Ker se v mlajšo vnukinjo Niko zagleda starejši moški, ji babica priskoči na pomoč in njene ljubezenske težave rešuje na svoj način. Bo tašča Jula uspela rešiti svoje težave in težave drugih? Pridite pogledat. Razplet je presenetljiv.

- - - - - - - - - - - - - - -

Ker tašča zetu »greni« življenje, le-ta zahteva, da se vrne nazaj v Prlekijo. Vendar tašči mestno življenje vedno bolj ugaja. Zato si ob pomoči skrivnostnega prijatelja Branka izmisli ukano. Ji bo ukana uspela ali bo morala nazaj v Prlekijo?

Zgodba se zaplete ob napovedanem obisku poslovneža iz Nemčije, ki prihaja podpisat za Francijevo podjetje pomembno pogodbo. Franci visokega gosta povabi k sebi domov. Nemec Hans se zagleda v starejšo vnukinjo Julijo, kar babici ni niti malo všeč. Zato si babica Jula tudi njega privošči. Ob tem, in njenih napačnih »prevodih«, se gledalec nasmeje do ušes in še čez.

Babica je sprva trn v peti obema vnukinjama, vendar se počasi in na njej lasten zabaven in hudomušen način zrine v svet mladih in je poslej njuna zavetnica, svetovalka v srčnih zadevah in prijateljica. Zgodbe, ki jih prenaša iz časov njene mladosti, so prepričljive, naravne in predvsem zabavne. Ob njenih zgodbah se boste od srca nasmejali.

V spodnjem stanovanju živi starejši sosed Hanzek, ki rad pride na obisk k novi sosedi. Med njima se je že v prvem delu prižgal ogenj jesenske ljubezni. Ali bo zdaj zagorel?

Bodo tašči Juli uspeli vsi njeni načrti? Bo uspela pomagati vnukinjama? Kako bo končal gost iz Nemčije? Kaj bo s pogodbo? Bomo videli. Čaka vas uro in pol komičnih zapletov in predvsem veliko smeha in zabave.

- - - - - - - - - - - - - - -

V komediji Tašča.com 3 s podnaslovom Ljubezenske težave, ima vnukinja Julija probleme v ljubezni, zato v reševanje njenih težav neopazno in na svoj način vstopi babica Jula. Njeni nenavadni ljubezenski zgodbi se bomo od srca nasmejali. Z nostalgičnim spominom na svojo mladostno ljubezen in davno preminulo mamo, pa bo v naših srcih gotovo prebudila toplo misel na ljubljeno osebo. Tudi v tretjem delu nastopa spodnji sosed Hanzek, ki še vedno goji simpatije do nove sosede iz Prlekije. Ob njunem pogovoru, ko govorita vsak o svoji zadevi, se boste do ušes nasmejali. V zgodbo na zabaven način vstopa tudi Hans, Francijev poslovni partner iz Nemčije. Ko s Francijem taščo Julo prevažata s "šajtrgo" je smeh zagotovljen.Tudi Hans se, tako kot Franci, Jule grozno boji. V strahu pred njo se celo zapreta na stranišče, prav tedaj pa se vrne Marica .. smeh... Tudi zbadljiv odnos med Francijem in ženo Marico je duhovit in zabaven.

Skratka, komedija Tašča.com 3 ponovno prinaša veliko smeha in zabave. Hkrati pa je poučna in vsebinsko bogata. Kot dišeča roža vam bo zadišala v srce in ne boste je tako kmalu pozabili.

Tisti, ki so videli vse tri Tašče, pravijo, da je tretji del še lepši od prvega in drugega dela. Toda o tem se morate prepričati sami.

PA LEPO VABLJENI!

Smeh je zdravilo. Pridite! Zdravila bo v izobilju.

- - - - - - - - - - - - - - -


V četrtem delu  se tašča Jula vrne nazaj v Prlekijo. Sceno blokovskega stanovanja tako zamenja idilična podoba neokrnjene narave, kjer Jula živi sama in daleč od ljudi.

Njen mir pa nekega pomladnega dne zmoti obisk družine Prepih iz Maribora. Tašča in zet se kaj hitro zapleteta v besedne konflikte, ob katerih se boste od srca nasmejali.

Na obisk pride tudi sosed iz bloka, prileten vdovec Hanzek, ki še vedno goji simpatije do Jule. Ob izkazovanju jesenske ljubezni dveh ostarelih vdovcev, se boste do ušes nasmejali.

V zgodbo na zabaven način vstopi nova oseba, Čepekov Miha iz sosednje vasi, ki do Jule goji posebne simpatije. Miha je dobrosrčen, a nekoliko zaostal. Ob njegovih nastopih se gledalci izjemno zabavajo. Vse pa razvedri s svojim igranjem na ustno harmoniko.

Tudi tokrat babica Jula vnukinjama pove zgodbo iz svoje mladosti. Kljub resni vsebini je zgodba izjemno zabavna in zanimiva.


Skratka komedija Tašča.com 4 je življenjska, poučna in vsebinsko bogata, hkrati pa prinaša veliko smeha in zabave. Predstava se tudi tokrat izvaja v spevnem prleškem narečju


Vsaka predstava traja uro in pol.